Fundacja Na Rzecz Pomocy Dzieciom Niepełnosprawnym „Nowa Nadzieja”zaprasza na
"Warsztaty kulinarne. Matka Smakoterapia Iwona Zasuwa"
Kuchenna fundacyjna rewolucja Joanny Dolnej tym razem ze wspaniałym gościem w roli prowadzącego:
Matka Smakoterapia w Kaliszu! Jedyne i niepowtarzalne warsztaty kulinarne z niezrównaną Iwoną Zasuwą tylko w naszej Fundacji!
Termin: sobota, 19 listopada w godz. 9.30 do 14.30
Miejsce: Fundacja „Nowa Nadzieja”, Kalisz, ul. Nowy Świat 13
Koszt: 150 zł.
Zgłoszenia: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. | 693 887 884
Ilość miejsc ograniczona. Decyduje kolejność zgłoszeń i dokonanych wpłat.
Program:
- chlebki jaglane w 4 smakach (włoski z suszonymi pomidorami, orientalny z czarnuszką, gryczany z rozmarynem, naturalny z ziołami)
- chipsy jaglane z wędzoną papryką
- naleśniki z jednego składnika
- twarożek roślinny (bez nabiału)
- jaglana pasztetowa
- zupa przemytnicza z dynią (dla dzieci zwana pomidorową)
- mus jabłkowy z kurkumą na zimę
- pralinki mocno czekoladowe
- mleko kokosowe saute i w słodkich koktajlach (bez cukru)
- mleko jaglane czekoladowe
- ciasteczka kokosowe bez mąki
- czekolada z kaszy jaglanej
Nigdy program nie był tak bogaty! Poza tym porady, konsultacje, wymiana doświadczeń... Serdecznie zapraszamy nie tylko rodziców dzieci ze spektrum autyzmu, ale i rodziców małych alergików i niejadków.
Iwona Zasuwa - „Matka Smakoterapia”, muzyk i pedagog, mama małego alergika, autorka bloga (smakoterapia.pl), autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+, autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych -Żyj zdrowo oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii dla dzieci (edukacyjno - kulinarnej). Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. Pracuje nad pierwszą częścią książki z przepisami Smakoterapii.