Serdecznie zapraszamy do Fundacji "Nowa Nadzieja" na dwudniowe warsztaty podczas których uszykujemy pyszne i zdrowe potrawy na każdą porę dnia.
Harmonogram:
26.10.2019 r. - 11:00-15:00 Śniadanie bezglutenowe
27.10.2019 r. - 11:00-15:00 Zdrowe Obiady i Desery
Uwaga! Ilość miejsc ograniczona.
Zapisując się na wydarzenie zapisujecie się na dwudniowe warsztaty, które odbędą się
w Kaliszu: Fundacja Nowa Nadzieja, ul. Nowy Świat 13
Wydarzenie dofinansowane ze środków Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Poznaniu.
Warunkiem uczestnictwa jest posiadanie aktualnego orzeczenia o niepełnosprawności dziecka/podopiecznego.
Zapisy: https://www.centrumpozytywnejenergii.com/wydarzenia
Puszysta drożdżówka do kawy, chrupiąca skórka świeżo wypieczonego chleba, idealnie miękka bułka, słodki pączek … czyż dla każdego z nas to nie jest chwila przyjemności ? Przez kilkaset lat ludzie zajadali się pszenicą i innymi zbożami naturalnie zawierającymi gluten. Jak to możliwe, że kiedyś żyli w dobrym zdrowiu, kiedy nam obecnie zabrania się nawet patrzeć w stronę półek z wypiekami? Winne są liczne modyfikacje genetyczne, które przeprowadzono na ziarnach pszenicy tak by ją uodpornić na klęski urodzaju. Owszem dzięki temu uprawy przetrwają wszystko, ale gorzej już z naszym systemem trawiennym i odpornością. Czy można uniknąć glutenu dalej nie odmawiając sobie przyjemności ? Czy jedzenie produktów bez glutenu może być pyszne ? Czy zdrowe jedzenie istnieje ?
Serdecznie zapraszamy na dwudniowe warsztaty podczas których uszykujemy pyszne i zdrowe potrawy na każdą porę dnia.