"Warsztaty kulinarne. Matka Smakoterapia Iwona Zasuwa"
W sobotę 19 listopada od rana do późnego popołudnia kuchnię, korytarz i jeden gabinet okupowało kilkanaście kobiet, które pod okiem osoby znanej jako Matka Smakoterapia uczyły się, jak zdrowo żyć, przygotować posiłek, nie używając produktów zabronionych na liście żywienia ze spektrum dziecka z autyzmem. Spotkanie należało do cyklu Fundacyjnych Rewolucji Kuchennych Joanny Dolnej organizowanych raz na kwartał w siedzibie Fundacji. W części warsztatowej Panie miały okazję wykonać: twarożek (bez sera), jaglaną pasztetową (bez mięsa), mus czekoladowy (bez mleka),praliny czekoladowe (bez śmietany),zdrowe chipsy (bez konserwantów), jaglane chlebki (bez spulchniaczy), jednoskładnikowe placki (bez tłuszczu), przemytniczą zupę dyniową potocznie nazywaną pomidorową (bez zabielania). Wszystkie potrawy wszystkim smakowały, zaskakiwały smakiem i wyglądem bliskim oryginałom.
Iwona Zasuwa to matka wymagającego dziecka i z propozycją dań doskonale wpisuje się w potrzeby dzieci ze spektrum autyzmu. Dba o zdrowe żywienie, zdrowy tryb życia i życiową pasję. Przepisy na jej potrawy można znaleźć na jej blogu Smakoterapia. Już niedługo będzie można kupić książkę z przepisami.